Esu studentas/moksleivis

Kokį dokumentą galiu gauti?

Galite gauti teisės laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje pažymėjimą (toliau – Pažymėjimas).

Kuriam laikui išduodamas Pažymėjimas?

Išduotas Pažymėjimas galioja 5 metus nuo sprendimo išduoti Pažymėjimą priėmimo arba numatomą ES piliečio gyvenimo Lietuvoje laikotarpį, jei jis trumpesnis negu 5 metai.

Kur pateikti prašymą dėl Pažymėjimo?

Dokumentai pateikiami migracijos tarnybai, kurios aptarnaujamoje teritorijoje užsienietis ketina deklaruoti gyvenamąją vietą.

Kiek kainuoja pateikti prašymą Pažymėjimui gauti?

Prieš pateikiant prašymą privaloma sumokėti 8,60 Eur valstybės rinkliavą už Pažymėjimo išdavimą arba keitimą.

Kokius dokumentus reikia pateikti?

  1. Nustatytos formos prašymą;
  2. galiojantį ES piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę;
    • dokumentus, patvirtinančius Pažymėjimo išdavimo pagrindą:
    • dokumentą, patvirtinantį, kad ES pilietis priimtas studijuoti į aukštąją mokyklą; arba
    • dokumentą, patvirtinantį, kad jis priimtas mokytis į švietimo įstaigą; arba
    • priimančio (kviečiančio) Lietuvos Respublikos juridinio asmens tarpininkavimo raštą, patvirtinantį jo stažuotę Lietuvos Respublikoje, o jeigu jį į Lietuvos Respubliką siunčia įmonė, įstaiga ar organizacija – šios įmonės, įstaigos ar organizacijos raštą, patvirtinantį jo stažuotę Lietuvos Respublikoje; arba
    • dokumentą, patvirtinantį, kad jis pakviestas kelti kvalifikacijos ar dalyvauti profesiniuose mokymuose;
  3. dokumentą, patvirtinantį, kad ES pilietis turi sau ir savo šeimos nariams ar kitam asmeniui, jei jie atvyksta kartu su juo arba pas jį, pakankamai išteklių pragyventi Lietuvos Respublikoje;
  4. galiojantį sveikatos draudimą patvirtinantį dokumentą.

Per kiek laiko priimamas sprendimas dėl Pažymėjimo?

ES piliečio prašymas turi būti išnagrinėtas ir sprendimas dėl jo priimtas ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo prašymo pateikimo teritorinės policijos įstaigos migracijos padaliniui dienos.

Kuriam laikui išduodamas Pažymėjimas?

Išduotas Pažymėjimas galioja 5 metus nuo sprendimo išduoti Pažymėjimą priėmimo arba numatomą ES piliečio gyvenimo Lietuvoje laikotarpį, jei jis trumpesnis negu 5 metai.

Skaityti plačiau

Šaltinis: Migracijos departamentas

Informacija atnaujinta: 2019-03-14
MENIU
  • 8 800 22922

Nemokamos linijos:

Skambinant iš užsienio (įprastas tarifas):

MENIU
  • 8 800 22922

Nemokamos linijos:

Skambinant iš užsienio (įprastas tarifas):

Reikia pagalbos?

Klauskite mūsų dabar!